Hunton etterlyser flere som vil bli blåsepartnere

Publisert: 19. mai 2021    

En økende interesse for å isolere med trefiberisolasjon gjør at Hunton nå søker flere blåsepartnere. Selskapet opplevde en sterk vekst i salg av byggematerialer i 2020, og har for første gang rundet en halv milliard i omsetning. Trefiberisolasjon er et viktig satsningsområde, og stadig flere ønsker blåseisolering.

Hunton bygde ny fabrikk for trefiberisolasjon som stod klar vinteren 2019. Siden den gang har Gjøvik-bedriften levert isolasjon basert på norsk granflis til det nordiske markedet. Det siste året har produksjonen mer enn doblet seg og fabrikken har gått fra to til tre skift for å kunne møte etterspørselen. Nå planlegger de for å øke til et fjerde.

–  Vi er meget fornøyde med økningen i antall forespørsler det siste året. Det er en relativt jevn økning, forteller Roy Erik Hansen, Key Account Manager for Nativo Trefiberisolasjon Innblåst i Hunton Fiber.

Hansen har mange års erfaring med å fremsnakke trefiber for håndverkere og huseiere. Endelig ser det ut til at dette arbeidet bærer frukter.

–  Vi har som mål å ta tre prosent av markedet for isolering i Norden. Vår isolasjon er konkurransedyktig på pris sammenliknet med våre konkurrenter, sier Hansen.

Trenger flere blåsepartnere

For å kunne levere innblåst trefiberisolasjon flere steder i landet har Hunton per i dag 14 sertifiserte blåsepartnere som sørger for kvalitetsleveranser i sine nærområder.

– Vi har mange dyktige partnere over store deler av landet. En av våre partnere, Luisa Trefiberisolering AS, ble sertifisert i 2019 og har gjort det veldig bra. Så langt har Tjøme-selskapet blåst inn over 100 tonn trefiberisolasjon i bygg i sitt distrikt, forteller Hansen.

–  Det er gode tider for innblåst trefiberisolasjon og vi har nå et behov for flere partnere for å kunne møte etterspørselen og dekke bredere over hele landet. Vi tilbyr grundig opplæring og sertifisering til de som ønsker å bli Nativo Certified Partner, sier Hansen.

Opptatt av boligens klimafotavtrykk

Nativo Trefiberisolasjon Innblåst er laget av treflis fra PEFC™-sertifiserte sagbruk på Innlandet. På Huntons fabrikk på Gjøvik blir flisen foredlet til trefiberisolasjon.

Luisa Trefiberisolering AS, som er Huntons blåsepartner i det som tidligere ble kalt for Vestfold fylke, bekrefter at interessen for denne typen naturlig isolasjon vokser raskt.

–  Ved å bruke trefiberisolasjon reduseres boligens klimafotavtrykk fordi materialet lagrer karbon gjennom hele byggets levetid. Dette vet vi at kundene våre er opptatt av, forteller Luisa.

Mye raskere og mindre logistikk

Blåsisolering er en svært rask og god måte å isolere på. Det tar i gjennomsnitt to til tre dager å blåseisolere en hel enebolig, og på et åpent loft, som et lager eller i driftsbygninger, kan en fint isolere 1000 kvadratmeter på èn dag.

– Ved å benytte innblåst isolasjon reduserer man byggetiden og resultatet blir bedre. Dette gagner både tømrere og boligeiere, forteller Tore Antonio Luisa, som eier og driver selskapet på Tjøme.

Det var gjennom et boligbygger-samarbeid med Hunton at Luisa først ble introdusert for innblåst trefiberisolasjon. Det gjorde et såpass stort inntrykk på byggmesteren at han ønsket å tilby dette til egne kunder. Etter å ha gjennomgått opplæringen som Nativo Certified Partner, opprettet han en søsterbedrift, Luisa Trefiberisolering AS.

–  Vi var imponerte over kvaliteten på produktet og den effektive metoden man utfører isoleringen på. I tillegg at man får en tettere og jevnere isolasjon i alle kriker og kroker der det ellers er vanskelig å komme til. I tillegg reduseres logistikken rundt og på byggeplassen og man unngår plasskrevende lagring av isolasjonen. Vi kommer med alt utstyr og isolasjon på bilen, det er lite svinn og avfall, og det lille som er igjen, tar vi med oss når vi drar, forteller han.

Isoleringsjobben omtales ofte som en utakknemlig og lite populær jobb blant håndverkere.

– Vår erfaring er at trefiberisolasjonen verken klør eller gir ubehag. Tvert imot er trefiberen helt fantastisk å jobbe med for våre ansatte, sier Luisa.

Merkbar økning

Luisa opplever en merkbar økning av kunder og arkitekter som ønsker å bygge med tre.

– Da er innblåst trefiberisolasjon et naturlig valg som åpner opp for et samarbeid med oss. Vi har den rette kompetansen til å utføre jobben raskt og korrekt, sier Luisa.

Trefiberisolasjon er helt i tråd med myndighetenes intensjon om økt anvendelse av tre i bygg. Derfor er Tore Antonio trygg på at antall henvendelser kommer til å fortsette å øke i tiden som kommer.

– Det er helt tydelig at folk har fått øynene opp for hvor bra innblåst trefiberisolasjon faktisk er, sier han.

Kunne du tenke deg å bli Hunton Nativo Partner?
Fyll ut skjemaet under, så kontakter vi deg snarest.