Ombruksvegg med trefiberisolasjon til regjeringskvartalet

Moelven Modus leverer ombruksveggen Loop Wall med trefiberisolasjon. Nå blir det patenterte veggsystemet en del av det nye regjeringskvartalet.

Publisert: 12. september 2023    

Da Statsbygg i 2020 inviterte til en ìdekonkurranse om å lage en ny type modulvegg av tre med god lydabsorpsjon til det nye regjeringskvartalet, meldte Moelven Modus seg på og utviklet veggsystemet Loop Wall.

– Vi nådde ikke helt opp i konkurransen den gangen, men vi hadde klokkertro på konseptet vårt og lovte at vi skulle videreutvikle Loop Wall og ta det ut i markedet. Nå, tre år senere, er vi utrolig stolte og glade av å kunne fortelle at vi skal levere Loop Wall til HENT i det nye regjeringskvartalet, og at vi har fått patent på veggsystemet, sier Eystein Sandvik, regionsjef for Moelven Modus avdeling Oslo.

Isolasjonen fungerer som et karbonlager

Stortinget har vedtatt at tre skal være et viktig element i kvartalet, og at byggingen skal bidra til innovasjon og utvikling hos norske leverandører.

Siden ideen til Loop Wall oppstod i 2020, har Moelven Modus jobbet kontinuerlig med å videreutvikle løsningen.

– Noe av det vi har sett på er hvordan alternative råvarer kan gi et enda bedre miljøavtrykk. Det har resultert i at vi nå har åpnet for at man har mulighet for å erstatte den tradisjonelle isolasjonen i kjernen med trefiberisolasjon fra Hunton. På den måten kan også isolasjonen fungere som et karbonlager. Andre fordeler med trefiberisolasjon er at den kan forsterke de lyddempende egenskapene til produktet og i tillegg kan oppleves at det støver mindre ved ombygging enn tradisjonell isolasjon. Det er bra for både montørene og brukerne, sier Kjetil Prytz, produktansvarlig for Loop Wall.

Designet for ombruk

Det nye regjeringskvartalet skal ha fleksible løsninger slik at rominndelinger kan endres etter antall ansatte, oppgavefordeling og ulike arbeidsformer.

Veggystemet Loop Wall er designet for ombruk er nå en del av standardsortimentet til Moelven Modus.

– Veggen produseres i Norge og komponentene er laget av fornybare materialer. Veggen er laget slik at den enkelt kan demonteres og settes opp igjen på nye steder, nesten uten nedetid, igjen og igjen og igjen, sier Prytz.

Kilde: moelven.no