Hunton er stolt partner av Eventyrlig Oppussing

Publisert: 13. september 2022    

Hunton er stolt samarbeidspartner med det populære programmet Eventyrlig Oppussing på TV3 gjennom nok en sesong. Utover høsten kan du følge Halvor Bakke, Ole Rosén-Lystrup og Torkel Gjerset gjennom deres oppussingsprosjekter på kryss og tvers av Norge, hvor de blant annet benytter trefiberisolasjon, dampbrems og vindsperre fra Hunton.

Om Eventyrlig Oppussing

Den 8. sesongen av Eventyrlig Oppussing har premiere torsdag 29. september kl. 21:30 på TV3. I seks episoder utover høsten følger vi interiørarkitekt Halvor Bakke og hans snekkerteam, Ole Rosén-Lystrup og Torkel Gjerset, når de jakter på oppussingsobjekter i norske hyttegrender.

Gjennom programmet vil de ta deg med til fantastiske steder på kryss og tvers av landet, fra Finnmark til Stavanger, fra strender til skog og fra fjord til fjell med utsikter som kan ta pusten fra deg. Alle hyttene har hver sine utfordringer som teamet gir seg ut på med smarte og kreative renovasjonsløsninger, tips og råd til oppussing og Halvor som topper det hele med lekkert interiørdesign. Her vil du få mye inspirasjon til egne prosjekter!

Tre er naturlig for gamle hytter

Selv om flotte, gamle hytter er sjarmerende, kan de være både kalde og trekkfulle. Ikke så rart med tanke på hvor mange forskjellige typer isolasjon som mest sannsynlig har vært benyttet opp gjennom hyttas mange leveår.

– Som regel ble gamle hytter bygget med diffusjonsåpne naturmaterialer i tre med sagmugg, flis og kuttspon. Blandes dette med diffusjonstette materialer på feil plass, kan det oppstå problemer, forklarer teknisk sjef i Hunton, Thomas Løkken.

Fuktegenskapene til trefiberisolasjon egner seg godt til å rehabilitere eldre konstruksjoner, der moderne krav til tetthet ofte er svært vanskelig å oppnå. Derfor er Hunton, med sine produkter i trefiber, en naturlig partner med Eventyrlig Oppussing.

Også i årets sesong vil Halvor Bakke og snekkergutta jobbe med Huntons produkter og vise seerne hvilke gode egenskaper disse produktene har.

Alle 💚 tre 

Tre er et kjent og kjært materiale i Norden, som mange foretrekker både på grunn av tradisjon, uttrykk og egenskaper.

Hunton Nativo® Trefiberisolasjon kan brukes i både gulv, vegger og tak og fås både som plater og innblåst isolasjon. Trefiberisolasjon har ekstra gode lyddempende egenskaper og bidrar til et lavt klimafotavtrykk gjennom treets evne til lagring av karbon.

Hunton Intello Dampbrems erstatter dampsperre (plastfolie) i alle typer isolerte og diffusjonsåpne bjelkelag, tak- og veggkonstruksjoner. Denne intelligente dampbremsen bidrar til en «pustende» konstruksjon, og sørger for at fukt kan tørke opp inne i rommet.

Hunton Vindtett er en diffusjonsåpen vindsperre basert på impregnert trefiber, som reduserer kuldebroer og har tilleggsisolerende egenskaper.

– Vi gleder oss til denne fine gjengen skal bruke og vise frem Huntons produkter i Eventyrlig Oppussing. Vi håper programmet vil gjøre seerne oppmerksomme på alle de gode egenskapene produktene våre har, og bli inspirert til å velge tre- og trefiberbaserte produkter i sine egne prosjekter, sier Anette Strømberg, marketingsjef i Hunton Norden.

Hunton er stolt partner av Eventyrlig Oppussing, og er med Halvor Bakke og gutta på tur til flere fantastiske steder mellom fjord og fjell.

Programmets 8. sesong har premiere på TV3 torsdag 29. september kl. 21:30. Alle episodene blir lagt ut på VIAPLAY samme dag som premieren sendes på TV3 for de som ikke klarer å vente uke etter uke.

Alle gode ting er tre

Treflis er Huntons viktigste råstoff. Flisen vi bruker kommer fra grantrær som har vokst seg store og kraftige i skogen gjennom mange år.

Tømmerstokkene bearbeides av sagbrukene, som utnytter dem maksimalt. Den største delen av stokken blir til trelast. Flisen er et biprodukt som vi defibrerer til trefiber.

Av trefiber lager vi byggematerialer, som trefiberisolasjon, vindsperrer og trinnlydplater. Slik blir våre produkter laget av en naturlig og fornybar råvare som hele tiden binder karbon.

Treets gode egenskaper gagner både miljø, samfunn og mennesker. Våre byggematerialer laget av tre beskytter boligen din mot kulde, vind og lyd.

Det er derfor vi mener at alle gode ting er tre.

Ikon for vind so illusterer Hunton Vindtett™ PlusIkon som illusterer lyd for Hunton Silencio®Ikon som illusterer kulde for Hunton Nativo® Trefiberisolasjon

Hunton Nativo® Trefiberisolasjon

Hunton Nativo® Trefiberisolasjon  beskytter mot kulde. Isolasjonen består hovedsakelig av naturlig trefiber, og er behagelig å montere. Trefiber har hygroskopiske egenskaper, som enkelt forklart betyr at betyr at den opptar og avgir fukt i takt med luftens relative fuktighet. Isolasjonen har høy densitet, som gjør at den absorberer og demper lyd veldig godt. Nativo® Trefiberisolasjon kommer både som isoleringsplater eller innblåst.

 

Hunton Nativo® Trefiberisolasjon Innblåst

Innblåsing av Nativo Trefiberisolasjon er en rask og effektiv isoleringsløsning for alle typer bygg. Ved bruk av Nativo Trefiberisolasjon Innblåst sparer tømrerne verdifull arbeidstid. På for eksempel et åpent loft kan vi isolere opp til 1000 m2 pr. dag. Dette er ca. dobbelt så raskt som håndisolering.

I tillegg til nybygg og elementbygging, egner blåseisolering seg spesielt godt til oppussing fordi:

  • Innblåst isolasjon gir en sømløs isolering uten skjøter og omlegg, og man oppnår mindre konveksjon i konstruksjonen.
  • Raskere enn håndisolering
  • Fyller ekstremt godt rundt gjennomføringer i konstruksjonen
  • Ikke svinn på byggeplass
  • God kostnadskontroll

Ta kontakt med en av Huntons sertifisere partnere som utfører blåseisolering over store deler av landet for et uforpliktende tilbud.

Hunton Intello® Plus

Hunton Intello Plus benyttes som dampbrems og erstatter dampsperre (plastfolie) i alle typer isolerte og diffusjonsåpne bjelkelag, tak- og veggkonstruksjoner.

Dampbremsen sørger også for at byggfukt kan tørke innover i rommet, og vil dermed gi en raskere uttørring av uønsket overskuddsfuktighet. Intello Plus er spesielt godt egnet for bruk på hytter og fritidsboliger som står uoppvarmet i lengre perioder.

Foto: TMM Produksjon

 

 

Ta kontakt og be om en gratis befaring