Hunton forsterker styret med Øystein Løseth som ny leder

Publisert: 8. juli 2016    

Hunton Fiber AS har store vekstambisjoner for energieffektive byggløsninger i det nordiske markedet. I juni besluttet selskapet å bygge ny fabrikk for trefiberisolasjon på Gjøvik, som et viktig ledd i satsningen på grønn vekst.

For å sikre den videre utviklingen i Hunton går Øystein Løseth nå inn som styreleder, i tillegg til at styret utvides med ett medlem, Elisabeth Morthen.

nyhet_oystein_loseth_2Øystein Løseth har betydelig lederfaring fra miljø- og energisektoren, som Vattenfall, Nuon og Statkraft. I dag er han også styreleder i Statoil og Eidsiva Energi. Løseth er utdannet sivilingeniør fra NTNU og bedriftsøkonom fra Handelshøyskolen BI.

– Hunton er en solid bedrift med tidsriktige produkter og store vekstambisjoner. Jeg ser frem til å jobbe sammen med ansatte og eiere i den videre utviklingen av selskapet i tråd med europeiske og norske målsetninger i forbindelse med energieffektiviseringstiltak, sier en engasjert Løseth.

nyhet_elisabeth-morthenElisabeth Morthen tiltrer samtidig som styremedlem. Hun har betydelig erfaring innen strategi og merkevarebygging blant annet fra roller i Statkraft, Innovasjon Norge og Tine SA. Elisabeth har en mastergrad i nærings- og ressursøkonomi fra NMBU, og et masterprogram i ledelse fra BI.

 

Hunton takker Helge A. Sørseth for en solid innsats i styret de siste 15 årene, både som styremedlem og som styreleder.

 

Fakta om Hunton

  • Etablert i 1889 på Gjøvik
  • Ledende innen produksjon og salg av trefiberbaserte produkter og systemer for bygg
  • Hovedkontor på Gjøvik
  • Hadde i 2015 en omsetning på 381 MNOK og et resultat på ca 30 MNOK. 130 ansatte.
  • Salgskontor i Asker, Helsinki og Malmø
  • Administrerende direktør Arne L. Jebsen
  • Hovedaksjonær er Skog Holding AS (93%). Selskapet eies for øvrig av ansatte (7%).

For ytterligere informasjon kan du kontakte:
Administrerende direktør Arne L. Jebsen +47 9132 5904

Om Hunton

Hunton er en av Europas ledende produsenter av trefiberbaserte produkter til bygg- og anleggsbransjen. Hunton ble stiftet i 1889. Primærmarkedet er Norden, mens over 30 % av total produksjon eksporteres.