Hunton kjøper Dansk Træfiberisolering

Publisert: 1. september 2016    

Gjøvik, 1. september 2016: Hunton Fiber AS har inngått avtale om oppkjøp av Dansk Træfiberisolering (DTI). Oppkjøpet er en del av vekststrategien til Hunton, som fra før eier 80% av Norsk Trefiberisolering. – Oppkjøpet gir oss et enda sterkere fotfeste i det danske isolasjonsmarkedet, uttaler en fornøyd Arne Jebsen, administrerende direktør i Hunton.

Styret i Hunton besluttet i juni å bygge en fabrikk for produksjon av trefiberisolasjon på Gjøvik, som en del av selskapets vekststrategi i det nordiske markedet. DTI er en etablert leverandør av trefiberisolasjon i et dansk marked i kraftig vekst. – Dette oppkjøpet vil gi oss et godt grunnlag for å vokse videre i Danmark, uttaler Arne Jebsen.

DTI ble etablert på Bryrup på Jylland i 1998 og tilbyr innblåst trefiberisolasjon i alle typer bygg og boliger i Danmark, samt rådgivning innen bruk av trefiberbaserte byggematerialer. DTI har en omsetning på DKK ca 5mill, og har 3 ansatte. – Jeg er svært glad for denne muligheten. Med Huntons kompetanse, lange erfaring og sterke posisjon blant byggmestere og arkitekter har vi en stor mulighet til å vokse videre, sier Bjørn Henriksen, daglig leder i DTI.

Hunton er Norges ledende produsent av trefiberbaserte byggematerialer. – Vårt fokus er hele tiden å videreutvikle produkter og løsninger til fremtidens bygg, som spiller på lag med naturen og setter et minimalt fotavtrykk. Oppkjøpet er et naturlig skritt for å bli ledende på solide byggløsninger basert på tre og trefiber, sier Jebsen.