Prøvde ny løsning fra Hunton: – Hjelper oss å vinne kunder

Publisert: 4. november 2022    

Takket være rask estimering av pris vant firmaet til Lars Frode Mathisen oppdraget med å bygge en hytte på Trysil.

– For fem uker siden var det ingenting her. Det har gått utrolig fort, sier Lars Frode Mathisen, salgssjef i Smarte Boliger AS.

Han viser frem en hytte på Trysil under oppføring. Da vi møter ham, er det et halvt år siden Smarte Boliger AS ble kontaktet av kunden som eier tomten.

– Han ville bygge en hytte her, og det ville vi selvfølgelig hjelpe ham med. Men han hadde tatt kontakt med andre firmaer også, så konkurransen var stor. Derfor var det viktig å kunne presentere en pris for kunden så fort som mulig, sier Mathisen.

Effektiv prisestimering

Løsningen på denne utfordringen ble Hunton Komplett™, en nyhet som fort er blitt populær for byggmestere og tømrere. Basert på tegninger av det som skal bygges, kan Hunton raskt komme med et mengde- og prisestimat.

I de aller mest effektive prosessene kan dette være klart i løpet av noen få timer. I prosjektet på Trysil tok det to dager, noe som uansett er usedvanlig raskt.

– Ofte kan det ta to til fire uker å få et prisestimat. Nå hadde vi det i løpet av to dager, og vi var derfor først ute med å gi et pristilbud til kunden vår. Da valgte han oss, forteller salgssjefen.

– Jeg håper jo at han valgte oss fordi vi er en solid og dyktig totalentreprenør, men det bidro garantert sterkt at vi var så raske med å gi ham et tilbud. Hunton Komplett er helt klart en løsning som hjelper oss å vinne kunder. legger Mathisen til.

Les mer: Dette er Hunton Komplett™

I tillegg til hurtig pris- og mengdeestimering er det mange fordeler ved å bruke Hunton Komplett:

  • Frigjort tid. Når flere produkter leveres fra en og samme leverandør, går det raskere å avtale levering.
  • Bedre kontroll på materialkostnader gjennom hele byggeprosjektet.
  • Raske svar på vanskelige spørsmål: Hunton tilbyr gratis rådgivning, mengdeberegner og gir et prisestimat.
  • Mer forutsigbarhet i prosjektet: Materialene leveres til ønsket sted, til avtalt tid. Det gjør det enklere å detaljplanlegge prosjektet..
  • Mindre avkapp og svinn på byggeplass. Konstruksjonen leveres kappet på mål. Det gir raskere montering og mindre avfall og svinn. Velges blåseisolering av trefiberisolasjon reduseres avkappet og svinn ytterligere
  • Bygge med velprøvde og dokumenterte byggematerialer som beskytter bygget mot kulde, vind og lyd – og som håndterer det røffe våte nordiske klimaet godt

Mathisen i Smarte Boliger AS ble kjent med Hunton for seks år siden. Først ble han overbevist av effekten til trefiberisoleringen, før han senere har trykket alle Huntons produkter varmt til sitt bryst. I dag bruker firmaet Hunton-produkter i alle prosjektene sine.

Da de valgte materialer til hytta på Trysil, gikk de for full «Hunton-pakke»: vindsperre, undertak, trinnlydplater, isolasjon og konstruksjon – alt av tre og trefiber, som lagrer karbon gjennom hele byggematerialets levetid.


Fra tegning til virkelighet (Foto:Iteo). – Takket være gode tegninger er det enkelt å reise bygget med forhåndskuttede materialer fra Hunton, forteller Mathisen. 

Reiste hytta på 14 dager

Fem uker etter at materialene ble bestilt, kom den første leveringen fra Hunton til byggeplassen – inkludert en byggemappe som tydelig viser hvordan bindingsverket skal settes sammen. Dette gjør monteringsjobben veldig effektiv, følge Mathisen.

– Konstruksjonspakkene fra Hunton er kuttet etter mål på forhånd, så det er ikke noe kapping på byggeplassen når du jobber med den bærende konstruksjonen. Tegningene er veldig gode, og det er tydelig hvor de forskjellige materialene skal monteres. Da kan det gå fort hvis man jobber effektivt. Vi brukte to uker på å reise bygget og få det tett, sier han.

– Frister det til gjentakelse?

– Ja, absolutt! Vi er allerede i gang med et nytt hus-prosjekt der vi skal bruke Hunton Komplett, sier Mathisen.

Les mer: Få en uforpliktende pris- og mengdeberegning for ditt prosjekt med Hunton Komplett.