Salgsrekord med Hunton Komplett i november

I et byggemarked preget av tørke gjør Hunton storeslem på salg og leveranser av Hunton Komplett-prosjekter i november.

Publisert: 8. desember 2023    

Bunnoteringene i byggebransjen til tross tikker ordrene inn som aldri før i Huntons beregnings-app. Med noen få tastetrykk kalkulerer Hunton pris og materialmengder på ethvert byggeprosjekt.

Mer tid til bygging og mindre til administrasjon

Hunton Komplett er et digitalt verktøy som effektiviserer måten å drive byggeprosjekter på, som reduserer feilmarginer og øker effektiviteten for kunden.

– Stadig flere utførende får øynene opp for muligheten som beregnings-appen gir til å flytte tidsbruk fra administrative oppgaver til kundeoppfølging og bygging, sier markedsdirektør Thomas Vaarlund.

Økte sytten prosent i november

Og responsen på appen har ikke latt vente på seg. Antall salg og leveranser av Hunton Komplett økte i november med 17% sammenlignet med den forrige toppmåneden juni. Porteføljen består både av hytter, boliger i tillegg til en barnehage.

Appen er bygd inhouse og er skreddersydd for Huntons brede produktsortiment.

– Vi beregner mengde og pris på konstruksjonspakker, i-bjelke, takstoler, vindsperre, undertak, trinnlydløsninger og isolasjon i appen, kun basert på enkle kundetegninger. I tillegg beregner vi U-verdi, brannmotstand og klimafotavtrykket for prosjektet – noe kundene har vist å sette svært stor pris på, sier Vaarlund.

Sparringspartner for utførende kunde

Appen gir Hunton mulighet til å være en rådgiver gjennom hele prosessen fra tegnebord til leveranse på byggeplass.

Fotograf Marian Jade

– Særlig i de tilfellene hvor tegningene justeres underveis ser vi at den utførende kunden opplever en stor gevinst. Vi kan også være en partner på tvers av leverandører i større prosjekter, som forenkler hverdagen enormt. At vi tidlig valgte å ta steget med å digitalisere prosessene har gitt oss digital kompetanse som åpner for mange spennende fremtidige løsninger, sier Vaarlund.

Beregningene gjøres basert på erfaringsdata. Når tilbudet aksepteres av kunden overtar Huntons konstruktører med detaljert prosjektering i tiltaksklasse 1 eller 2 og i henhold til gjeldende forskrifter og Norsk Standard.

 

– Det er ekstra gledelig at vi i den tøffeste måneden setter vi salgsrekord. Markedet belønner oss, og vi føler oss sikre på at vi er inne på rett spor, sier Vaarlund.

 

For nærmere informasjon kontakt:
Markedsdirektør Thomas Vaarlund, tlf 971 92 016 eller administrerende direktør Arne Jebsen, tlf 913 259 04.

// FAKTA OM HUNTON //
Hunton er en norsk industribedrift som skaper verdi ved å produsere trefiberbaserte produkter og løsninger med minst mulig klimafotavtrykk. Selskapet ble etablert i 1889 på Gjøvik, og er i dag ledende innen produksjon av trefiberbaserte byggematerialer. Vårt hovedkontor er på Gjøvik og vi har fabrikker på Gjøvik, Skjerven, Skreia og Olsfors, og salgsteam i Norge, Sverige og Finland. Hunton er sertifisert i henhold til ISO 9001, 50001, PEFC og Miljøfyrtårn. Omsetning i 2022 var 700 MNOK, hvorav 40% eksport. Selskapet har 170 ansatte.