Veidekke AS velger Fermacell® fibergips

«Ved å bruke Fermacell® fibergips fra Hunton kunne jeg halvere arbeidskraften. Det er klart at jeg sparer mye på det», sier Bjørn Olav Berntsen, Veidekke.

Publisert: 8. mai 2014    

Veidekke har ansvaret for utvidelsen av City Lade kjøpesenter i Trondheim. Etter noen utfordringer med veggene, anbefalte Optimera Fermacell® fibergips fra Hunton. Etter nøye testing av produktet, sier formann Bjørn Olav Berntsen at både tømrer, maler, rørlegger og byggherre var fornøyde!

Veidekke er et av Skandinavias største entreprenørselskap med 6.100 ansatte og en omsetning på 16,3 milliarder kroner (2010). Selskapet er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 aldri gått med underskudd.

Prosjektet på City Lade

City Lade har vært en så stor suksess at det ble besluttet å bygge om og utvide senteret. Veidekke ble tildelt oppdraget for Trondos SA. Prosjektet er på totalt 44.000 kvm, og skal utføres i totalentreprise. Prosjektet består av ny parkeringskjeller, samt et nybygg på 10.000 kvm fordelt på to plan. Nybygget utføres i prefabrikkert betong, med fasader av tegl.

Eksisterende butikkarealer vil bli pusset opp, inklusive etablering av en ny mezzaninetasje. Etter utvidelsen vil senteret ha 70 butikker. Arbeidet startet opp i 2012 og skal etter planen overleveres i september 2014.

Veggene ble bedre med Fermacell®

Hunton leverer Fermacell® fibergips til prosjektet og formann Bjørn Olav Berntsen fra Veidekke forteller at Fermacell® faktisk ikke var førstevalget.

De begynte med ett lag OSB pluss ett lag gipsplater, men så raskt at dette ikke tilfredsstilte forventet resultat. Veggene bulte og de så ikke bra ut. Deretter testet de en annen gipsplate på et lite areal, men denne var umulig å skru i og den fantes kun i ett format.

Til slutt tok Berntsen kontakt med Optimera i Trondheim og ba om hjelp. Og det fikk han! Atle Ulseth, salgskonsulent proff hos Optimera, mente at han hadde løsningen på utfordringen og ba Johannes Nilsson hos Hunton ta kontakt med Berntsen i Veidekke for å diskutere Fermacell®.

Testvegg med Fermacell®

Veidekke syntes produktet var interessant, men de ønsket å sette opp en testvegg siden Fermacell® var et ukjent produkt for dem. I tillegg til snekker, var maler og byggherre involvert i testingen av Fermacell®.Fermacell fibergips City Lade

Snekkeren var opptatt av håndterbare formater som var tilpasset veggene i prosjektet, og selv om Fermacell® er noe tyngre enn gammeldags gips så ble det likevel godt håndterbart i 120×150-størrelser. Dette er et spesialformat som Hunton kundetilpasser. Snekkerne så at dette ble tidseffektivt og var fornøyde.

Maleren så at platene fungerte godt med tanke på overflatebehandling. Også byggherrens konsulent og arkitekten ble imponert over Fermacell® og byggherren var fornøyd. Bjørn Olav Berntsen forteller at alle var enige om at hvis dette produktet leverer så godt som det lover, så har de skutt gullfuglen! Nå har det fått 4 leveranser med Fermacell® og produktet holder alt det lover.

Spesialformater

Leveransene har vært bestilt til bestemte dager, slik at arbeidet kunne planlegges ut fra Fermacell®-leveransene. Johannes Nilsson fra Hunton var på byggeplass da den første bilen kom og hadde et lite kurs for snekkerne. det var en positiv inngang for et nytt produkt, mener Berntsen.

Bjørn Olav Berntsen forteller også at de har bestilt spesialformater fra Hunton som passer veggene de jobber med. Dette sparer dem for mye tid, avfall og penger. Han tok også kontakt med Hunton for å få spesialtilpasset pakkingen av platene. Det viste seg nemlig at slik platene normalt er pakket, så ville ikke pallene gå inn i heisen. Derfor pakket Hunton Fermacell®-platene etter spesialbestilling fra Veidekke.

Det gikk også raskt å losse av Fermacell®-platene. Hele jobben fra avlossing til lagringsplass var unnagjort på 1,5 timer!

Hunton holder det de lover

Bjørn Olav Berntsen forteller at han kjente lite til Hunton før dette prosjektet. Han visste at Hunton leverer vindsperre-plater og at de har fabrikken på Gjøvik. Etter å ha blitt kjent med Hunton via Johannes Nilsson (Distriktssjef Midt-Norge) så har han selvsagt blitt bedre kjent med Hunton – og ikke minst med Fermacell®-platene. Han forteller at hans inntrykk av Hunton er at de er ærlige og holder det de lover.

Og det er det lov å være stolte av, når det kommer fra en erfaren formann i Veidekke!