Vi har kåret Norges kaldeste hus

Publisert: 25. oktober 2017    

I september satte vi i gang en konkurranse for å finne Norges kaldeste hus. Nå har vi endelig plukket ut to vinnere som skal slippe å fryse på tærne fremover.

I Facebook-konkurransen ”Norges kaldeste hus” kunne man vinne isolering av loft med  løs innblåst trefiberisolasjon til en verdi av 35 000 kroner. For å delta ønsket vi kun en kort kommentar på hvorfor man selv eller noen man kjenner fortjener å vinne et lunere hjem til vinteren. Det viste seg i etterkant at juryen bestående av representanter fra Huntons datterselskap Norsk Trefiberisolering, fikk nok å bryne seg på da de skulle velge ut to vinnere fra over 500 gode bidrag.

Skal bygge besøksgård

Jippi! Fantastisk! Nå ble dagen helt perfekt! Gleden var stor da vi annonserte den første vinneren Line Digerud Waagsaas, på Huntons Facebook-side. Line eier en gammel gård i Frogn i Akershus som hun ønsker å gjøre om til en besøksgård for barnefamilier hvor hun kan formidle kultur og livet på landet. Bygningene på gården er fra 1600 og 1800-tallet, så for å komme videre med prosjektet trenger Line å isolere både bryggerhuset og fjøset.

–  Vi synes Line er en verdig vinner fordi premien går til en fin sak, og når i tillegg venninnen senere også nominerte henne var vi solgt. Nå skal vi sørge for å få det varmt for både to-og firbente på gården, sier Ole Mathias Lygren, daglig leder i Huntons datterselskap, Norsk Trefiberisolering.

En bekymring mindre

Den andre vinneren juryen plukket ut fra over 500 gode bidrag,var en familie på fem som bor i et gammelt hus på Hadeland i Oppland. Karoline forteller at all varmen i huset i dag trekker opp og forsvinner, men at mye sykdom og sykehusopphold har gjort det vanskelig å prioritere huset.

–   Vinneren kommentere under konkurranse-posten at å vinne etterisolering med trefiberisolasjon ville være til stor hjelp for familien og gi dem en bekymring mindre i hverdagen. Og dette er jo noe vi selvfølgelig har veldig lyst til å bidra med, avslutter Lygren.

Hunton er svært fornøyde med engasjementet rundt konkurransen og håper den også har bidratt til at flere nå er klar over at det finnes et trebasert alternativ når bygg og boliger skal isoleres.

Lurer du på om du skal isolere med trefiberisolasjon, og hvilke fordeler det har?

Les mer om hvorfor både proffer og forbrukere anbefaler trefiberisolasjon her.