Proffdanseren Helene Spilling velger Hunton

Publisert: 26. august 2022    

Proffdanser Helene Spilling (26) fra TV2-suksessen Skal vi danse, har lenge hatt en drøm om å starte opp sin egen danseskole i Oslo-området. Da muligheten endelig bød seg, valgte hun Huntons produkter for å oppnå ønsket standard i det nye dansestudioet.

Etter endt sesong i 2021 fikk Helene en midlertidig leieavtale i dansestudioet som Skal vi danse-deltagerne har trent i, og her startet hun opp The Zone Dance Studio. Parallelt med å holde dansekurs søkte hun etter nye permanente lokaler. Valget falt på den historiske fabrikktomta til Myrens Verksted på Torshov i Oslo. Her fant hun ideelle verkstedhaller med potensiale til å få den rette «viben» med murstein, store vinduer og stor takhøyde. Bygget har røtter helt tilbake til 1870-årene.

Med en samarbeidsavtale med Skal vi danse-produksjonen ble leieavtale signert og neste fase ble innledet med å bygge om tidligere TV-/film-/kontorlokaler til nytt dansestudio. 1300 kvm har i løpet av sommermånedene blitt omgjort til 6 dansesaler, sosial sone og kontorplasser. I begynnelsen av august flyttet 11 proffdansere og 11 «all star»-kjendiser inn i det nye, freshe dansestudioet, klare for en ny sesong med Skal vi danse.

– Gjenbruk har vært i fokus hele veien – både ut fra økonomiske hensyn, og fordi kvalitetsprodukter fra det tidligere dansesenteret fortsatt kunne brukes, forklarer Helene.

Fra det gamle studioet ble det tatt med innvendige dører og vinduer i edeltre, samt lydisolerte foldedører for å dele opp den store dansesalen i 3 mindre saler.

– I forbindelse med oppbyggingen av nye dansesaler var vi på jakt etter gode løsninger for gulv- og veggkonstruksjon, som skulle ivareta lyddemping og gi riktig støtabsorbsjon og svikt i gulvet. Vi visste at Hunton hadde gode parkettunderlag, men ble gledelig overrasket når vi innså at de også hadde løsninger til flere av våre utfordringer, sier Helene.

Det var viktig for gårdeier at gulvkonstruksjonen skulle hindre trinn- og musikklyd ned til underetasjen og for dansestudio var det viktig å dempe lydlekkasje mellom de tilstøtende dansesalene.

– Huntons produkter har de beste egenskapene for lyddemping og den ønskede svikt i dansegulvet. I tillegg til at produktene er trebaserte har de også et dokumentert lavt klimafotavtrykk. Som mange i min generasjon er jeg veldig opptatt av miljø og bærekraft, derfor betydde dette mye for oss, forteller Helene.

For Helene og The Zone Dance Studio var det viktigste å få optimal svikt i gulvet. Som dansere på både lave og høye hæler er det viktig at gulvet ikke blir for hardt. Den valgte gulvkonstruksjonen gir en svært behagelig og ergonomisk svikt, og gir den aller beste lyddemping mot naboen i underetasjen.

 

FAKTA:
Hunton-materialer brukt på̊ The Zone Dance Studio:

Gulvkonstruksjon lagt over 18 cm betong-etasjeskillere bestående av:

Veggkonstruksjon:

 

Hunton Fermacell fibergipsplater for vegg gir bedre lyddemping enn vanlige gipsplater. I tillegg er de langt kraftigere så de tåler å henge opp høyttalere og hyller direkte i platen. Hele 30kg kan henges på skruer som skrus direkte i platen, uten spikerslag eller plugg.