Huset fra 1700-tallet ble isolert med trefiberisolasjon

Publisert: 18. august 2022    

Magnus og Sofia Hellström kjøpte et tømmerhus fra slutten av 1700-tallet i den lille byen Bråbo i Småland, Sverige. Da de skulle pusse opp loftet var det flere grunner til at de valgte Huntons trefiberisolasjon.

– Det som har vært viktig for oss med dette gamle huset, er å bruke materialer som samsvarer med husets karakter og historie. Siden det er et gammelt trehus, vil vi selvfølgelig bruke tre så langt det går. Det har også vært viktig for oss å tenke på holdbarhet, kvalitet og varighet, forteller Magnus når vi treffer han og resten av familien hjemme i huset.

De tar oss med opp på loftet for å vise frem hvor langt de har kommet med prosjektet. Under det nylagte tregulvet har en Hunton-sertifisert blåsepartner fylt opp med innblåst trefiberisolasjon, mens det i veggene er brukt plateisolasjon.

– Da vi skulle blåse inn isolasjonen fikk vi hjelp fra Wederslöf Byggnadsvård. De parkerte utenfor huset, dro inn et langt rør og fikset alt sammen. Det tok ikke lang tid i det hele tatt. Det var raskt og enkelt, sier Sofia.

– Å pusse opp med barn i hus har føltes trygt med trefiberisolasjon fra Hunton. Nettopp fordi den ikke klør så har barna har hatt muligheten til å bevege seg fritt i samme rom som vi arbeider, forklarer Sofia.

De forteller at de har vist frem loftet og tipset om fordelene med trefiberisolasjon til andre venner som nå også har valgt å benytte Huntons isolasjon.

 – Vi er superfornøyde. Vi merker også stor forskjell på inneklimaet med mindre kondens, sier Magnus.

På spørsmålet om hva familiens råd til andre som vurderer å etterisolere huset er, svarer Magnus:

– Å planlegge skikkelig før man begynner og gjør gode undersøkelser på hvilke materialer som passer ditt hus best.

 

FAKTA:
Hunton-materialer brukt på̊ prosjektet i Småland/Sverige:
Hunton Nativo® Trefiberisolasjon innblåst og 95mm plater, Hunton Vindtett Plus™ 19mm med fals, Hunton Intello® Plus, Hunton Tescon Vana og Hunton Nativo Isolasjonskniv™.

Hunton Nativo® Trefiberisolasjon

Hunton Nativo Trefiberisolasjon er en isolasjon som i all hovedsak er basert på naturlig trefiber. Den kortreiste granfliser som brukes i produksjonen kommer fra miljøsertifisert skog i Innlandet. Isolasjonsplatene er formstabile, puster godt, har god varmelagringskapasitet og lyddempende egenskaper, og kan brukes i vegger, gulv og tak. Innblåst isolasjon gir en sømløs isolering uten skjøter og omlegg, og er en effektiv og kostnadsbesparende løsning for tak, vegg og gulv, for alle typer bygg.

Hunton Vindtett Plus™

En produktserie med ekstra tykke vindtettplater som passer hakket bedre til det nordiske klimaet, produsert på̊ Gjøvik av kortreist treflis. Platene er robuste, vindavstivende og dimensjonsstabile,opptar og avgir fukt, og kan stå utildekket i inntil seks måneder.

Hunton Intello® Plus

Hunton Intello Plus er en dampbrems som erstatter dampsperre, og gir maks beskyttelse for alle typer isolasjon i tak, vegger, bjelkelag og gulv. Denne dampbremsen sørger også for at byggfukt kan tørke innover i rommet, og vil dermed gi en raskere uttørring av uønsket overskuddsfuktighet, og gir ideell beskyttelsen mot fuktighet og mugg.

Hunton Tescon Vana

Hunton Tescon Vana er en allsidig teip for varig tetting både inne og ute, som sørger for lufttett forsegling av dampbrems og dampsperrer, samt lufttetting av trebaserte plater.

Hunton Nativo Isolasjonskniv™

Hunton Nativo Isolasjonskniv™ er spesielt utviklet for å enkelt kunne tilpasse Nativo Trefiberisolasjon plate med sine spesialutformede tagger. Et lett og nødvendig verktøy for å håndtere vår trefiberisolasjon.