Raske svar for byggmester på pris og mengder

Publisert: 28. oktober 2022    

Med Hunton Komplett™ forenkles hverdagen for byggmesteren, uansett størrelse på byggeprosjektet.

Nyheten Hunton Komplett har siden lanseringen høsten 2021 fått en solid skare fornøyde byggmestere over hele Norge. Den smarte løsningen for estimering av pris og mengde på byggematerialer gir raskere fremdrift i byggeprosjektet og lavere risiko for byggmester.

– Vi mengdeberegner og gir pris på alle typer prosjekter, enten det er i anbudsfasen eller underveis i prosjektet. Ved å sende oss enkle snitt- og plantegninger sparer byggmesteren tid på å hente inn priser og løsninger, som bidrar til å styrke mulighetene til å vinne anbud, sier salgssjef i Hunton, Odd-Vidar Andresen.

Materialene leveres til ønsket sted og monteringstegninger for konstruksjonsdelene i vannfast papir følger med leveransen til byggeplass.

Bli kjent med Hunton Komplett her.

Mye bedre på å dempe støy enn kravet

Krav til lyddemping skjerpes stadig i de tekniske forskriftene, og det har vært stort fokus på hvordan begrense støy i en bolig og mellom boenheter. Ny dokumentasjon viser at trebaserte materialer kommer godt ut. På oppdrag for Hunton har SINTEF testet konstruksjoner med Nativo Trefiberisolasjon, som er en viktig del av Hunton Komplett.

– Testresultatene av lydvegg mellom boenheter viser at løsningen oppnår 64dB. Ved å bruke Nativo Trefiberisolasjon vil løsningen dermed være mer enn 16 prosent bedre enn kravet i NS 8175:2012, sier  Andresen.

Trefiberisolasjon har en densitet (egenvekt) som positiv påvirker lydegenskapene i konstruksjoner. Dette er bekreftet gjennom lydmålinger på ulike konstruksjons-oppbygginger og gjennom tester i lydlaboratorium.

– De fleste vil oppfatte en endring på 3 dB som merkbart, og en endring på 5-6 dB er en tydelig forskjell. Derfor vil lyddempingen som trefiber gir ha stor opplevd verdi, og det kan øke kundetilfredsheten når bygget er overlevert, sier  Andresen.

Her finner du en konstruksjonsoversikt, som viser eksempler på oppbygging av Huntons konstruksjoner, med spesifisert U-verdi, brannmotstand og lydreduksjon.

Laget av naturens egen materialer

Hunton er en av markedets mest komplette leverandører og leverer vindsperre, undertak, trinnlydplater, isolasjon og selve konstruksjonen – alt basert på tre og trefiber.

Ved bruk av Hunton Komplett får byggmester også tilgang til en rådgiver fra Hunton, som hjelper til med å vurdere hvilke materialer som bør brukes. Rådgiveren bistår også hvis tegningene endres underveis.

– Våre beregninger gir også viktig informasjon når det skal kalkuleres inn andre bygge-materialer. Tidligere har slike utregninger krevd avanserte tegninger, det er ikke tilfelle lenger. Og vi er usikre på tegningene tar vi kontakt og sjekker, sier  Andresen.

Erfaringene så langt er at prosessen med å legge inn informasjon om eget firma, foretrukket byggevarehus og opplasting av bygg-tegning eller PDF fra arkitekt – og frem til ferdig estimat oppleves rask og enkel.

– Noen ganger rekker vi å svare på noen timer, andre ganger kan det ta noen få dager. Det koster ingenting å få disse beregningene fra oss, forklarer  Andresen.

Les om flere av fordelene ved Hunton Komplett her.