Arktisk luksusdestinasjon bygget med Hunton

Ved bredden av Altaelva, en av verdens beste lakseelver, inviterer familien Wisløff gjester til det spektakulære reisemålet Sorrisniva. Her kombineres overnatting i arktiske omgivelser med kulinariske opplevelser og villmarksaktiviteter. Da det eksklusive hotellet og spa-området skulle reises, ble Huntons materialer valgt.

Publisert: 5. september 2023    

Langs den østlige elvebredden av Altaelva ligger Sorrisniva, om lag 17 kilometer sør for Alta sentrum.  Her har brødrene Hans Ulrik og Tor Kjetil Wisløff som tredje generasjon videreutviklet destinasjonen i den nordnorske villmarken. En ikonisk restaurant og landets første ishotell ble supplert med et eksklusivt helårs overnattingstilbud da Arctic Widerness Lodge åpnet høsten 2021. Hotellet er designet for gjester som ønsker en kvalitetsopplevelse.

Bygget med arkitektonisk finesse av prisvinnende entreprenør

Hotellet er tegnet av ARC Arkitekter, og fordeler seg over to etasjer med et tak som gir assosiasjoner til en lavvo. Det er valgt naturmaterialer av god kvalitet med lang levetid og lite vedlikeholdsbehov. I første etasje ligger 17 «River rooms», fordelt på en nordfløy og en sydfløy. Nordfløya har to etasjer og i andre etasje ligger det syv eksklusive suiter. De skråstilte skilleveggene skaper interessante geometrier som sekskantede soverom, trekantede balkonger og rombeformede baderom, skriver arkitekten på sine websider.

Harald Nilsen AS ble valgt som entreprenør for byggeprosjektet, som de også vant prisen for Beste Bygg i Nord for i 2022.

–  For oss var det viktig at leverandøren av konstruksjon kunne løse de utfordringene som tverrfaglig ble oppdaget. Dette løste Hunton på en utmerket måte. Samarbeidet med deres tekniske avdeling, og de løsningene de kom fram til, var både kreative, solide og gjennomførbare. I tillegg stemte alt ved montasjen. Hunton får terningkast 6 av meg, sier prosjektleder Alf-Åge Bjørklund hos entreprenøren Harald Nilsen AS.


Nordlys-spa

Høsten 2023 er byggetrinn to i full gang, en Spa-avdeling, også dette bygget med Hunton-materialer. Det nye spa-området vil inneholde en badstue med vinduer mot nordlyset, to massasjerom med mulighet for duomassasje, utendørs boblebad og eget bad. Åpningen vil skje samtidig med åpningen av årets Igloo Hotel i desember.

 Huntons leveranse:

Til både lodge og spa-avdeling leverte Hunton takkonstruksjonen med smalt limtre og I-bjelker, konstruksjonsvirke til veggene samt limtre og stål til bærekonstruksjon. I tillegg leverte vi beslag.

Til alle gulv leverte vi 24mm og 36mm Silencio trinnlydlate og 10mm Fermacell Fibergips, som ble lagt i kombinasjon med OSB under parketten. Alle innvendige vegger med bygget med Fermacell Fibergips som spikerslag og for å oppnå brannkrav og isolere mot lyd.

Hunton samarbeidet med øvrige leverandører til lodgen via modellfiler og kollisjonskontroller, slik at alt passet sammen på byggeplass.