Hunton er stolt hovedsponsor for Ingvild Flugstad Østberg

Publisert: 7. desember 2017    

Hunton er stolt sponsor for Ingvild Flugstad Østberg, og har vært hennes hovedsamarbeidspartner siden 2010. Ikke bare går Ingvild fort på ski – hun er også en ekte og naturlig jente fra Gjøvik, som hele tiden jobber for å bli bedre i det hun gjør. Sånn er det også med Hunton – vi produserer byggevarer basert på naturlig tre og trefiber i vår fabrikk på Gjøvik, og jakter hele tiden på forbedringer og fremtidsrettede løsninger.

På 30-tallet jobbet Ingvilds oldefar, Harald, i Hunton. I bortimot 40 år var han ansatt i bedriften. Også to grandonkler jobbet hele sitt yrkesaktive liv i Hunton. Rett etter krigen bygde oldefaren hytte ved Mjøsa bestående av Hunton-materialer. Dermed har Hunton vært en del av familien Østbergs hverdag gjennom generasjoner.

Ingvild debuterte i verdenscupen i Drammen 5. mars 2008. Hun tok, som juniorløper, gull på jaktstart, 7,5 + 7,5 km under senior NM på ski 2009 og tok fire gull i junior-VM samme år. Tilsammen har hun vunnet sju gull og tre sølv i junior-VM, noe som gjør at Ingvild er verdens mestvinnende juniorløper (begge kjønn) gjennom alle tider. Hun har også et U23-VM-gull i dobbel jaktstart fra 2011 i Otepää, Estland. I Vinter-OL i Sotsji 2014 tok Østberg sølv i den individuelle sprinten og gull i lagsprinten.

Ingvild tok sin første individuelle verdenscupseier på sprinten i Davos 14. desember 2014. Hun fulgte opp med å vinne sin andre verdenscupseier en måned senere på den klassiske sprinten i Otepää den 17. januar 2015.

I VM 2015 i Falun tok hun gull i lagsprint fristil. Hun ble nummer to sammenlagt i World Cup (WC) 2015/16

Sesongen 2016/17 ble Ingvild nummer tre sammenlagt i WC med to seiere individuelt pluss to i stafett og åtte individuelle pallplasseringer.

I 2018 hadde Ingvild en hektisk sesong med OL-gull i stafett som det absolutte høydepunktet.

I 2019 vant hun den imponerende Tour de Ski sammenlagt. Samtidig vant hun World Cup sammenlagt. Under VM i Seefeld tok Østberg 5 medaljer av 5 mulige.

Lygna 20190328.
Ingvild Flugstad Østberg t.v oh Tuva Bakkemo under sprint lag i NM på Lygna.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tren med Ingvild og Huntonmannen

I juni 2018 spilte vi inn en serie med filmer der Ingvild lærer oss litt om det hun kan best – trening. Filmene kan du se her:

Tren med Hunton og Ingvild  (ekstern link til youtube)

Om Ingvild:

Født:                     9. november 1990 på Gjøvik
Klubb:                  Gjøvik Skiklubb
Instagram:          @ingvildflugstad