Skal skape ny nordisk merkevare innen fornybar isolasjon med Nativo®

Publisert: 28. september 2017    

Hunton satser stort på å gjøre trefiberisolasjon bedre kjent. Hensikten er å gjøre kundene klar over at det finnes et naturlig isolasjonsalternativ.

Nativo® – det naturlige valget

Som en del av satsningen på trefibisolasjon endrer Hunton nå selve produktnavnet; Hunton Trefiberisolasjon blir Nativo® Trefiberisolasjon. Hunton ønsker å bygge en merkevare rundt det nye navnet i Norden. Målet er at proffer og forbrukere skal oppfatte Nativo som det naturlige valget som gir et lavt CO2 fotavtrykk. Navn og logo vises for første gang frem under byggevaremessen Bygg Reis Deg i Lillestrøm 18.–21. oktober, og skal også lanseres i de andre nordiske landene.

– Vi valgte navnet Nativo® fordi vi ønsker at publikum skal forbinde produktet vårt med ord som naturlig og fornybart. Nativo henspiller på de engelske ordene «nature» og «native» og de norske ordene «natur» og «naturlig». Betydningen handler om nærhet til naturen og produktegenskaper som gir et lavt CO2 fotavtrykk. Vi skal bygge en nordisk merkevare som står for kvalitet og lavere CO2 avtrykk og sunne verdier, sier Arne Jebsen, administrerende direktør i Hunton.

100% fornybar råvare som er behagelig å montere

Nativo® Trefiberisolasjon er et produkt som i all hovedsak produseres av granflis, et overskudds-materiale fra trelastproduksjonen som er 100 prosent fornybart. Ved å benytte Nativo® bidrar du til å redusere utslippene av CO2.

Trefiberisolasjon er behagelig å jobbe med og klør ikke. Trefiberisolasjon har en unik varmelagringsevne det hygroskopiske materialet bidrar til en god fukthåndtering. Denne egenskapen gjør at isolasjonen tåler det tøffe norske klimaet svært godt. De myke fibrene, og massetettheten per m3 gjør i tillegg trefiberisolasjon til et lyddempende materiale.

Nativo® Trefiberisolasjon kan brukes i både vegger, tak og gulv, og finnes både som formstabile plater og løs innblåst trefiber. Hunton investerer over 250 millioner kroner i en ny fabrikk på Gjøvik som skal stå ferdig i 2018. Der skal det produseres trefiberisolasjon på kortreiste råvarer og ren norsk energi.

Les mer om Nativo® Trefiberisolasjon her.