Hunton Konstruksjon – proff og presis prosjektering

«I-bjelkene er så lette og enkle å håndtere og definitivt tidsbesparende», mener tømrer Simen-André Andersen

Publisert: 15. januar 2016    

Da tømrer Simen-André Andersen skulle bygge seg hus, valgte han I-bjelken fra Hunton. Det mener han gjorde byggeprosessen enklere og raskere.

Simen-André Andersen (23) fra Stavern jobber til daglig som snekker.

– Via jobben er jeg forholdsvis godt kjent med Hunton-produktene. Vi bruker blant annet I-bjelker for enkelt å få inn ventilasjon, og da er det gjerne I-bjelken fra Hunton som er aktuell, forteller han.

Simen Andre monterer bjelkelag

Også da Simen-André skulle bygge sitt eget hus falt valget på I-bjelken fra Hunton.

– Det var det flere årsaker til. I utgangspunktet har jeg god erfaring med Hunton-produkter, og i tillegg er jeg kryssfinér-fan. Og når Hunton-produktene både er konkurransedyktige på pris og penere enn konkurrentens, så var jeg ikke i tvil. Og så blir det både finere og enklere når jeg kan bore fritt og slipper kasser rundt ventilasjonen, smiler han.

Fornøyd snekker og snekkerfar

Da Simen-André hadde bestemt seg for å bygge enebolig på egenhånd, uten elementer, kontaktet han byggvarehuset Carlsen Fritzøe i Larvik. De sendte Simen-Andrés hustegninger til Hunton via prisforespørselen for I-bjelken på Huntons nettsider.

– Ingeniøren på Huntons tekniske avdeling fulgte raskt opp forespørselen, forteller Simen-André, – og da kunne jeg snakke direkte med ham hver gang jeg lurte på noe. Det var utrolig bra at jeg kunne ringe han. Jeg snakket med ham «hele tiden», og sammen fant vi de beste løsningene, så Hunton er til uvurderlig hjelp, konstaterer snekkeren.

Da prosjekteringen var unnagjort, leverte Hunton ferdig oppmålte, prekappede og nummererte I-bjelker til Simen-Andrés gulv.

– Alt kom til avtalt tid, og det var bare å følge plantegningene jeg fikk – alt passet på millimeteren! sier han fornøyd.

Også Simen-Andrés far ble svært begeistret for disse I-bjelkene.

– Faren min har pusset opp mye på hobbybasis, men nybygg har han ikke vært med på før, så dette syntes han var veldig moro.

– Det tok bare to kvelder

Monteringen av I-bjelkene brukte ikke Simen-André mer enn to kvelder på.

– De er definitivt tidsbesparende, fastslår han.

I tillegg synes han det er veldig behagelig at I-bjelkene er så lette og enkle å håndtere.

– Når alt bli heiset opp, så spiller det jo ikke riktig så stor rolle, men det er liksom bare å ta dem under armen og gå, sier han.

Hoppende glad

Byggingen av eneboligen ble påbegynt i november 2015, så Simen-André regner med at ferdigattesten foreligger sommeren 2016, og at han da kan flytte inn. – Jeg har merket at I-bjelkene også er svært stive og formstabile, så selv med det største spennet på 4,5 meter, kan jeg hoppe av glede så mye jeg vil på det gulvet, avslutter snekkeren før han presiserer: – Ikke at jeg pleier å hoppe rundt på gulvet selv om jeg er glad, altså.

Du kan lese mer om Huntons I-Bjelke her.