Sinnasnekker’n: – Trefiberisolasjonen fra Hunton er utrolig bra

Sinnasnekker’n Otto Robsahm velger Hunton Vindtett™ og Hunton Nativo Trefiberisolasjon Plate.

Publisert: 5. oktober 2015    

Otto Robsahm valgte Hunton Vindtett™ og Hunton Nativo® Trefiberisolasjon Plate på Sinnasnekker’n.

I kjent stil hamrer sinnasnekker Otto Robsahm løs når han hjelper et ungt par i Båstad. Det over 150 år gamle laftehuset deres er i så dårlig forfatning at det må totalrenoveres, og til etterisoleringen velger sinnasnekker’n Huntons Vindtett™ og Trefiberisolasjon Plate.

– Trefiberisolasjonen fra Hunton er utrolig bra, og at det er naturlige produkter gjør dem jo bare enda bedre, sier Robsahm,

Laftehuset i Båstad i Østfold er blant annet fryktelig trekkfullt, så sinnasnekker’n ber Hunton om å fôre ut ytterveggene med bindingsverk av seks meter lange rette stendere, og etterisolere med trefiberisolasjonsplater og 25 mm vindsperre.

Markedets mest benyttede vindsperre, Hunton Vindtett™, har imidlertid såpass god vindavstivnings- og isoleringsevne at man i mange tilfeller slipper å bygge tykkere vegg.

Otto Robsahm er spesielt begeistret for Nativo Trefiberisolasjon Innblåst. ­

– Jeg er veldig for Hunton-blåsing. Innblåsing mener jeg man bør gjøre mer av, for i løpet av 1-2-3 pakker isolasjonen seg i alle kriker og kroker, så effekten blir formidabel, sier Robsahm

I episoden benyttes likevel Nativo Trefiberisolasjon Plate, noe som er spesielt fordelaktig når veggene blir tykkere og faren for kondens større. Nativo Trefiberisolasjon Plate har hygroskopiske egenskaper og håndterer derfor kondens veldig bra.

Les mer om Hunton Vindtett™.
Les mer om Nativo Trefiberisolasjon Plate.
Les mer om Nativo Trefiberisolasjon Innblåst.

Når sesongens største oppussingsprosjekt er unnagjort og han blir ferdig med å overhøvle folk, fe og laftehus, kan Båstad-familien – og tarantellaen, stuegrisen og de 23 andre dyrene – glede seg over en bolig renovert med produkter fra Hunton. Episoden ble vist på TVNorge torsdag 8. oktober. Hunton er fast leverandør av trefiberisolasjon til Sinnasnekker’n.