Sinnasnekker’n: – Trefiberisolasjonen fra Hunton er utrolig bra

Sinnasnekker’n Otto Robsahm velger Hunton Vindtett™ og Hunton Nativo Trefiberisolasjon Plate.

Publisert: 5. oktober 2015    

Otto Robsahm valgte Hunton Vindtett™ og Hunton Nativo® Trefiberisolasjon Plate på Sinnasnekker’n.

I kjent stil hamrer sinnasnekker Otto Robsahm løs når han hjelper et ungt par i Båstad. Det over 150 år gamle laftehuset deres er i så dårlig forfatning at det må totalrenoveres, og til etterisoleringen velger sinnasnekker’n Huntons Vindtett™ og Trefiberisolasjon Plate. – Trefiberisolasjonen fra Hunton er utrolig bra, sier Robsahm, – og at det er naturlige produkter gjør dem jo bare enda bedre. Laftehuset i Båstad i Østfold er blant annet fryktelig trekkfullt, så sinnasnekker’n ber Hunton om å fôre ut ytterveggene med bindingsverk av seks meter lange rette stendere, og etterisolere med trefiberisolasjonsplater og 25 mm vindsperre.

Markedets mest benyttede vindsperre, Hunton Vindtett™, har imidlertid såpass god vindsperre og vindavstivnings- og isoleringsevne at man i mange tilfeller slipper å bygge tykkere vegg. Otto Robsahm er spesielt begeistret for Nativo Trefiberisolasjon Innblåst. ­– Jeg er veldig for Hunton-blåsing, sier Robsahm. – Innblåsing mener jeg man bør gjøre mer av, for på 1-2-3 pakker isolasjonen seg i alle kriker og kroker, så effekten blir formidabel. I episoden benyttes likevel Nativo Trefiberisolasjon Plate, noe som er spesielt fordelaktig når veggene blir tykkere og faren for kondens større. Nativo Trefiberisolasjon Plate har nemlig en unik evne til å holde på og transportere fuktighet: den kan oppta hele åtte ganger mer fuktighet enn mineralull. I tillegg har den dobbelt så stor varmelagringskapasitet som vanlig mineralull. – Et utrolig godt produkt, sier Otto.

Les mer om Hunton Vindtett™.
Les mer om Nativo Trefiberisolasjon Plate.
Les mer om Nativo Trefiberisolasjon Innblåst.

Men sinnasnekker’n er jo ikke morsk hele tiden: Når sesongens største oppussingsprosjekt er unnagjort og han blir ferdig med å overhøvle folk, fe og laftehus, kan familien på tre – og tarantellaen, stuegrisen og de 23 andre dyrene – glede seg over en bolig renovert med blant annet miljøvennlige produkter fra Hunton. Episoden ble vist på TVNorge torsdag 8. oktober. Hunton er fast leverandør av trefiberisolasjon til Sinnasnekker’n.