Hunton Vindtett Plus™ – bedre beskyttelse mot norsk ruskevær

Publisert: 9. mai 2019    

Tykkere plater fjerner behovet for to-lagstetting – og fals gjør arbeidet enda enklere.

Vi i Hunton har de siste 50 årene levert vindtettplater til tusenvis av norske hjem, og er hele tiden opptatt av å utvikle produkter som gjør husbyggingen enklere. Derfor tilbyr vi nå produktserien Hunton Vindtett Plus, hvor du kan få plater med 15 mm, 19 mm eller 25 mm tykkelse, med og uten fals.

De tykkere platene gir mange fordeler i et værutsatt og fuktig norsk klima, hvor regnet ofte kan sette inn under byggeprosessen. Hunton Vindtett Plus kan leveres formatskåret på spesialmål, noe som gir husbyggeren flere muligheter.

–  Kan stå utildekket i seks måneder

Salgssjef i Hunton, Odd-Vidar Andresen, forteller at Hunton Vindtett Plus er så værbestandig at den kan stå utildekket i inntil seks måneder. Dette fjerner behovet for to-lags tetting. Det vet vi mange byggmestere, spesielt i værutsatte og kystnære strøk, setter pris på.

– I Norge må man regne med svært variable værforhold når man jobber utendørs, derfor er vi stolte av å være med på å utvikle produkter som gjør arbeidsoppgavene til byggmesteren enklere.

Les mer om andre Hunton-produkter her!

Nyhet: Nå leveres tykkere vindtettplater også med fals

Hunton lanserer nå også tykkere vindtettplater med fals. Fordelene med fals er flere:

For det første er plater med fals raskere og rimeligere å montere, ved at man reduserer antall innfestninger i plateskjøten. I tillegg gir fals økte bruksområder fordi platene kan brukes på varierende stenderbredde.

Tømrer Fredrik Stebekk i Stebekk Bygg AS er en av mange fagfolk som er svært fornøyd med Vindtett Plus-serien fra Hunton.

– Dette er en gledelig nyhet. Å jobbe med fals øker sannsynligheten for en god skjøt. I tillegg kan man spare penger ved at man bruker mindre på festemidler og monteringstiden blir kortere.

– Siden de tykke platene også har veldig god vindavstivning samt at man unngår bruk av duk, er det ikke tvil om at mye av byggeprosessen blir enklere, sier han.

Kunden ble kjempefornøyd

Stebekk har selv erfart flere ganger at Hunton Vindtett Plus har blitt tatt svært godt imot av de som flytter inn i boligene han bygger.

–  Jeg jobber mye med restaurering av gamle bygg, og til det er produktene til Hunton ypperlige. Ofte må jeg jobbe på årstider hvor været er ustabilt. Med Plus-serien får du mye stivere plater som ikke slår seg, selv om det skulle komme en del regn mens du bygger. De tykkere platene tåler mer juling.

–  Jeg brukte Plus-serien da jeg skulle rehabilitere en hytte i Arendal. Kunden ble kjempefornøyd. Jeg har ønske om å bruke Plus-serien fra Hunton mer fremover, avslutter Stebekk.

 

Dette er Hunton Vindtett Plus:

  • Kan stå utildekket i inntil 6 mnd., tolags-tetting ikke nødvendig
  • Leveres med eller uten fals
  • Kan leveres formatskåret på spesialmål
  • Trefiber har hygroskopiske egenskaper, som betyr at den opptar og avgir fukt avhengig av luftens relative fuktighet
  • En kuldebrobrytende vindsperre
  • Vindavstivende, robust og dimensjonsstabil
  • UV-bestandig
  • En diffusjonsåpen vindsperre som er enkel å montere
  • Produsert på Gjøvik av kortreist treflis
  • Teknisk godkjenning fra SINTEF (19 og 25mm)