Hunton Silencio Thermo bidrar til stille, lune hjem og varme gulv

Hunton Silencio® Thermo kombinerer lydisolering og vannbåren varme. Trinnlydsplaten er i all hovedsak er lagd av trefiber, en fornybar råvare som bidrar til god lydisolering kombinert med god komfort for beboerne.

Jente ligger på gulv, en hund snuser henne i ansiktet.

Hunton Silencio® Thermo er en trinnlydsplate som gir god trinnlydsdemping og som er forberedt for vannbåren gulvvarme. De ferdig utfreste sporene til vannrørene forenkler og effektiviserer jobben for rørleggerne.

Svein-Erik Koester, daglig leder av Fixit AS er godt kjent med disse produktene fra Hunton.

– Vi prøver alltid å bygge med fokus på at kunden skal få det beste resultatet. Derfor har jeg valgt Hunton Silencio® Thermo på mange av mine byggeprosjekter, sier Koester.

Årsaken begrunner han med at det gir lav byggehøyde, god lydisolasjon og at rørleggerne kommer til «duk og dekket bord».

– Rørleggerne elsker dette produktet fordi det er så enkelt å jobbe med. Alt er tilrettelagt for å få de beste løsningene og spare tid, forteller han.

Hunton Silencio® Thermo kombinerer lydisolering og vannbåren gulvvarme og kommer med ferdig utfreste spor som gjør det enkelt å legge vannrørene, men også endene.

Hunton Silencio Thermo er en lydisolerende trinnlydsplate forberedt for vannbåren gulvvarme. Platen har ferdig utfreste spor for vannrør.

– Rørleggerne slipper også kantavstivning og jobben med å frese ut endene selv fordi platene har vendeelementer. Det gjør monteringen både enklere og raskere for dem, forteller han.

Tørr løsning med trefiber gir lune gulv raskere

Hunton Silencio® Thermo er en tørr løsning som kan brukes på alle typer bjelkelag og betongkonstruksjoner.

– Gulv med Hunton Silencio® Thermo gir raskere reguleringstid på temperatur sammenliknet med rør som ligger nedstøpt i betong. Det gjør at man kan holde en lavere vanntemperatur med samme effekt, noe som er et mer energi- og kostnadseffektivt alternativ, sier han.

Nå skal han i gang med å renovere sitt eget gamle hus og har allerede bestemt seg for at det blir Hunton Silencio Thermo på alle gulv.

– Jeg har tre små jenter hjemme og vil at de skal være varme på beina når de fyker rundt i sokkelesten. Da vil Hunton Silencio® Thermo alltid til å være den beste løsningen for vannbåren varme, spesielt når man trenger god støydemping mellom etasjene og lune gulv, avslutter Koester, som vet å forberede seg på å ha tre tenåringsjenter i huset på sikt.

Produktet består i hovedsak av trefiber og treet som anvendes kommer fra PEFC™-sertifisert skog. Trefiberplatene leveres i 36 og 24 mm tykkelse og er forberedt for 16, 17 og 20 mm rørdimensjon.

Hunton Silencio® Thermo leveres i tre forskjellige elementer; vende, standard og tilførselselement, og har SINTEF Byggforsk Teknisk Godkjenning.

Prøv vår Hunton Silencio® Thermo Platekalkulator for å beregne hvor mange plater du trenger.