Det naturlige valget for isolasjon

Det er ikke ofte vi bygger nytt eller pusser opp en eldre bolig eller hytte. Desto viktigere er det at vi gjør gode og gjennomtenkte valg.

Tre er vår viktigste råvare

Vår trefiberisolasjon, Hunton Nativo® Trefiberisolasjon, produseres av flis fra norsk granskog. Råvaren er kortreist, fornybar og 100% PEFC-sertifisert.

I tillegg til å holde varmen inne og kulda ute, har trefiberisolasjonen mange gode egenskaper vi synes flere bør kjenne til:

  • Lagrer karbon gjennom hele produktets levetid
  • Gir ekstra god lyddemping
  • Bidrar til en «pustende» konstruksjon
  • Behagelig å jobbe med

Produktet kommer både som plater, og som blåseisolasjon.

Isolasjonen for hjemmet og hytta

Trefiberisolasjon holder huset varmt, reduserer lyd mellom rom og etasjer, samtidig som du tar hensyn til miljøet.

Hunton Nativo® er særlig godt egnet:

  • For hus og rekkehus inntil tre etasjer
  • I rekkehus eller flermannsboliger der det er lydkrav mellom boenhetene
  • I nybygg, tilbygg og når du pusser opp
  • På hytta

Det er deilig å jobbe med. Det klør ikke. Det irriterer ikke luftveiene.

Beskytter deg og dine

Trefiberisolasjon er et åpenbart valg for deg som ønsker en lav klimabelastning. Isolasjonen binder karbon gjennom hele produktets levetid. God isolering reduserer boenhetens energibehov.

Riktig isolasjon beskytter mot vind, lyd og kulde. Trefiberens naturlige evne til å redusere luftbevegelser i isolasjonen gir god tetting rundt vinduer og stenderverk. Du oppnår en mer stabil innetemperatur, sommer som vinter.

Mindre støy

Nativo Trefiberisolasjon absorberer og demper lyd ekstra godt, takket være dens myke fibre og høye massetetthet (vekt). Tester utført av SINTEF Byggforsk viser at lydskillevegg bygd med trefiberiolasjon demper lyd mellom boenheter langt over de tekniske kravene. Dette er gode nyheter for alle som skal bygge og bo i rekkehus eller flermannsboliger.

Etterisolering av eldre hus øker både komfort og verdi

Etterisolering av eldre hus har mange gevinster utover å redusere varmetap. Teknisk sjef i Hunton, Thomas Løkken, deler gode råd om hvilke hensyn som bør tas for å bevare husets opprinnelige stand.

Mange grunner til å velge trefiber­isolasjon

Materialvalgene som er viktige både for de som skal bygge, og de som skal bo.

Tømrermesteren i Trehusbyen

Eiendommen i Risør hadde stått lenge til salgs – og det vesle huset trengte åpenbart kjærlighet. Så kom tømrermester Lars Fossum forbi.

Trefiberisolasjon – Et enkelt valg

Flere og flere sverger til trefiberisolasjon når de bygger. Noen av grunnene er at tre er et naturlig og fornybart byggemateriale, og at du kan bygge en konstruksjon som «puster».

Å finne roen

Heidi Bragerhaug og Thomas Bråten hadde travle arbeidsdager og et hektisk småbarnsliv i Oslo. Så bestemte de seg for å tegne sitt eget hus og flytte til Valdres.

Å skape et hjem

Arkitekt Eskild Andersen og samboer Rikke Marie Kvaale fant et drømmehus fra sekstitallet på Oslos beste vestkant. Nå totalrehabiliterer de hele boligen – og ønsker å ta bærekraftige valg.

Gratis råd til deg som behøver gode svar om isolasjon