Stolt partner av Eventyrlig Oppussing

Publisert: 20. september 2021    

Om Eventyrlig Oppussing

Den 7. sesongen av Eventyrlig Oppussing har premiere torsdag 23. september kl. 21:30 på TV3. I åtte episoder utover høsten følger vi interiørarkitekt Halvor Bakke og hans snekkerteam, Ole Rosén-Lystrup og Ole Torkel Gjerset, når de jakter på oppussingsobjekt i den norske hyttegrenda.

Gjennom programmet vil disse fine gutta ta deg med til fantastiske steder langs landets mange fjorder, inn daler, langs isbreer og oppi fjellet, med utsikter som kan ta pusten fra deg. Alle hyttene har hver sine utfordringer som teamet gir seg ut på med smarte og kreative renovasjonsløsninger, tips og råd til oppussing og Halvor topper det hele med lekker interiørdesign. Her vil du få mye inspirasjon til egne prosjekter.

Tre er naturlig for gamle hytter

Selv om flotte, gamle hytter er sjarmerende, kan de være både kalde og trekkfulle. Ikke så rart med tanke på hvor mange forskjellige typer isolasjon som mest sannsynlig har vært benyttet oppigjennom hyttas mange leveår.

– Som regel ble gamle hytter bygget med diffusjonsåpne naturmaterialer i tre med sagmugg, flis og kuttspon. Blandes dette med diffusjonstette materialer på feil plass, kan det oppstå problemer, forklarer Thomas Løkken, teknisk sjef i Hunton.

Fuktegenskapene til trefiberisolasjon egner seg godt til å rehabilitere eldre konstruksjoner, der moderne krav til tetthet ofte er svært vanskelig å oppnå. Derfor er Hunton, med sine produkter i trefiber, en naturlig partner med Eventyrlig Oppussing.

I flere episoder av årets sesong vil Halvor Bakke og snekkergutta jobbe med Huntons produkter og vise seerne hvilke gode egenskaper disse produktene har.

Alle 💚 tre 

Tre er et kjent og kjært materiale i Norden, som mange foretrekker både på grunn av tradisjon, uttrykk og egenskaper.

Hunton Nativo® Trefiberisolasjon leveres i plater til bruk i både gulv, tak og vegger, eller i løst trefiber som blåses inn i vegger og tak. Trefiberisolasjonen beskytter først og fremst mot kulde når dette benyttes i taket på en gammel låve i episode 4 og gulvet et gammelt hus fra 1930 i episode 7.

I episode 3 tas Hunton Intello Dampbrems i bruk i stedet for en tradisjonell dampsprerre når taket på en hytte helt nede ved sjøen skal isoleres. Denne intelligente dampbremsen bidrar til en «pustende» konstruksjon, og sørger for at fukt kan tørke opp inne i rommet. Ofte sier man at huset får puste når det bygges på denne måten.

– Vi gleder oss til denne fine gjengen skal bruke og vise frem Huntons produkter i Eventyrlig Oppussing. Vi håper programmet vil gjøre seerne oppmerksomme på alle de gode egenskapene produktene våre har, og bli inspirert til å velge tre- og trefiberbaserte produkter i sine egne prosjekter, sier Anette Strømberg, markedssjef i Hunton Norden.

Hunton er stolt partner av Eventyrlig Oppussing, og er med Halvor Bakke og gutta på tur til flere fantastiske steder mellom fjord og fjell.

Programmets 7. sesong har premiere på TV3 torsdag 23. september kl. 21:30. Episodene blir lagt ut på VIAPLAY en uke før programmet sendes på TV3 for de som ikke kan vente.

Alle gode ting er tre

Treflis er Huntons viktigste råstoff. Flisen vi bruker kommer fra grantrær som har vokst seg store og kraftige i skogen gjennom mange år.

Tømmerstokkene bearbeides av sagbrukene, som utnytter dem maksimalt. Den største delen av stokken blir til trelast, og den ytterste delen blir til flis. Denne flisen leveres til våre fabrikker hvor den defibreres til trefiber.

Av trefiber lager vi byggematerialer, som trefiberisolasjon, vindsperrer og trinnlydplater. Slik blir våre produkter laget av en naturlig og fornybar råvare som hele tiden binder karbon.

Treets gode egenskaper gagner både miljø, samfunn og mennesker. Våre byggematerialer laget av tre beskytter boligen din mot kulde, vind og lyd.

Det er derfor vi mener at alle gode ting er tre.

Ikon for vind so illusterer Hunton Vindtett™ PlusIkon som illusterer lyd for Hunton Silencio®Ikon som illusterer kulde for Hunton Nativo® Trefiberisolasjon

Hunton Nativo® Trefiberisolasjon

Hunton Nativo® Trefiberisolasjon er en isolasjon som i all hovedsak er basert på naturlig trefiber. Granflisen vi bruker i produksjonen kommer fra miljøsertifisert skog i Innlandet. Isolasjonsplatene kan brukes i vegger, gulv og tak.

Hunton Trefiberisolasjon

Hunton Nativo® Trefiberisolasjon beskytter mot kulde. Isolasjonen består hovedsakelig av naturlig trefiber, og er behagelig å montere. Trefiber har hygroskopiske egenskaper, som enkelt forklart betyr at betyr at den opptar og avgir fukt i takt med luftens relative fuktighet. Isolasjonen har høy densitet, som gjør at den absorberer og demper lyd veldig godt. Nativo® Trefiberisolasjon kommer både som isoleringsplater eller innblåst.

Her kan du lese hvorfor du bør velge Hunton Nativo® Trefiberisolasjon plater.

Hunton Nativo® Trefiberisolasjon Innblåst

Innblåsing av Nativo Trefiberisolasjon er en rask og effektiv isoleringsløsning for alle typer bygg. Ved bruk av Nativo Trefiberisolasjon Innblåst sparer tømrerne verdifull arbeidstid. På for eksempel et åpent loft kan vi isolere opp til 1000 m2 pr. dag. Dette er ca. dobbelt så raskt som håndisolering.

I tillegg til nybygg og elementbygging, egner blåseisolering seg spesielt godt til oppussing fordi:

  • Innblåst isolasjon gir en sømløs isolering uten skjøter og omlegg, og man oppnår mindre konveksjon i konstruksjonen.
  • Raskere enn håndisolering
  • Fyller ekstremt godt rundt gjennomføringer i konstruksjonen
  • Ikke svinn på byggeplass
  • God kostnadskontroll

Ta kontakt med en av Huntons sertifisere partnere som utfører blåseisolering over store deler av landet for et uforpliktende tilbud.

Hunton Intello® Plus

Hunton Intello Plus benyttes som dampbrems og erstatter dampsperre (plastfolie) i alle typer isolerte og diffusjonsåpne bjelkelag, tak- og veggkonstruksjoner.

Dampbremsen sørger også for at byggfukt kan tørke innover i rommet, og vil dermed gi en raskere uttørring av uønsket overskuddsfuktighet. Intello Plus er spesielt godt egnet for bruk på hytter og fritidsboliger som står uoppvarmet i lengre perioder.

Hunton Intello Plus skal legges med den folierte (logosiden) innover mot varm side av konstruksjonen. Dampbremsen kan monteres begge veier; enten liggende eller stående, mot underliggende konstruksjon (stendere, bjelker, sperrer e.l.), og strammes opp før den festes.

Ved innblåst isolasjon er det en fordel å montere dampbremsen liggende (på tvers av stendere, bjelker eller sperrer etc.) og med teipet skjøt for å få best tetthet. Senteravstand skal da ikke overstige 1000 mm.

Her kan du lese hvorfor du bør velge Hunton Intello® Plus.

Ta kontakt og be om en gratis befaring

hbspt.forms.create({
region: «na1»,
portalId: «2810273»,
formId: «297c328f-f181-48a3-b037-96e9b3884213»
});