Hunton Vindtett Plus™ gir bedre u-verdi i veggen og takler norsk klima med enkelhet

Publisert: 9. mai 2019    

Med tykkere vindtettplater og den nye muligheten for fals får du en produktserie som er perfekt for det norske klimaet.

Mange husbyggere har fått øynene opp for de tykkere platene i produktserien Hunton Vindtett Plus, som kan bestilles med enten 15mm, 19mm og 25mm tykkelse.  En av dem er byggmester Kristher Kopperud, som driver Kopperud Bygg AS. Han er en ivrig bruker av Hunton Vindtett Plus.

-Tykkere vindtettplater isolerer bedre. Materialet holder godt på temperaturen, og spesielt på rehabiliteringsjobber er Hunton bra, utdyper Kopperud.

Les mer om andre Hunton-produkter her!

Han trekker frem de lave U-verdiene til Hunton Vindtett Plus-serien (λ=0,045-0,05) som et bevis på at produktene holder veldig godt på varmen.

Nyhet: Nå tilbyr Hunton tykkere vindtettplater med fals
Hunton Vindtett Plus er basert på markedslederen Hunton Vindtett, som siden lanseringen i 1969 har blitt valgt til mange norske hjem.

Nå tilbyr Hunton også fals på de tykkere platene i Vindtett Plus-serien. Fals gir økte bruksområder fordi platene også kan brukes på varierende stenderbredder. Fals gjør også byggeprosessen raskere og rimeligere, fordi det blir enklere å få til en perfekt skjøt, samtidig som man reduserer antall innfestninger i plateskjøten.

De viktigste egenskapene til Hunton Vindtett Plus er:

  • Kan stå utildekket i inntil 6 mnd., tolags-tetting ikke nødvendig
  • Leveres med eller uten fals
  • Kan leveres formatskåret på spesialmål
  • Har hygroskopiske egenskaper, som betyr at den opptar og avgir fukt avhengig av luftens relative fuktighet
  • En kuldebrobrytende vindsperre
  • Vindavstivende, robust og dimensjonsstabil
  • UV-bestandig
  • En diffusjonsåpen vindsperre som er enkel å montere
  • Produsert på Gjøvik av kortreist treflis
  • Teknisk godkjenning fra SINTEF (19 og 25mm)

Hunton Vindtett reduserer kuldebroer
Tømrer Fredrik Stebekk i Stebekk Bygg AS har hatt mange gode erfaringer med Hunton Vindtett Plus. Han trekker særlig fram at platene er gode til å redusere kuldebroer.

–  Med Hunton Vindtett Plus får du enda bedre isolasjon på bærende konstruksjon over stender og bedre u-verdi i veggen. Tre isolerer veldig godt selv i komprimert tilstand. Den store fordelen med tre er at det holder en jevn temperatur.

Stebekk er også imponert over at platene har svært god evne til å tåle vann og fukt.

–  Hunton-platene er gode til å hjelpe med å få fukten ut av veggen og de nye tykkere platene tåler enda mer. Det skiller dem fra mange andre vindsperrer.

Flere muligheter for husbyggere
Salgssjef i Hunton, Odd-Vidar Andresen, er overbevist om at det nye tilbudet vil bli tatt godt imot hos mange husbyggere.

–  Nå har husbyggerne større mulighet til å finne produkter som passer akkurat for dem. Hunton Vindtett Plus kan tåle alt hva det norske klimaet kan utsette oss for og med fals blir det lettere enn tidligere å få det resultatet du vil ha.

–  Fornøyde kunder er det viktigste for oss, og vi er stolte over at vi har fått mange bra tilbakemeldinger, avslutter han.