Hunton har gjennom snart 130 år produsert byggesystemer basert på tre og trefiber. I dag er selskapet en ledende leverandør av trefiberbaserte og energieffektive løsninger, deriblant isolasjonsproduktet Nativo® Trefiberisolasjon. Isolasjonen er i all hovedsak basert på trefiber.
Hunton har de siste årene hatt et ønske om å flytte produksjonen av Nativo Trefiberisolasjon hjem til Norge, som inntil nå har vært produsert i utlandet. Dette for å kunne tilby helnorsk isolasjon til det nordiske markedet. Rimeligere strøm, tilgang til ren og fornybar energi og lokale råmaterialer som reduserer utslippene, var også noen av argumentene i tillegg til en lav kronekurs og høy kompetanse i Norge.
Fabrikk bygget med Hunton-produkter
Høsten 2016 ble byggingen av et helt nytt og toppmoderne produksjonsanlegg satt i gang, i Skjerven industripark på Gjøvik. Drøyt to år etterpå stod den 3.200 kvadratmeter store fabrikken ferdig, bygget med materialer som massivtre og trefiberisolasjon.
– Åpningen av den norske fabrikken er en viktig milepæl i Huntons 130 år lange historie, med stor betydning for norsk eksportindustri og lokal verdiskapning i Innlandet, sier Arne Jebsen, administrerende direktør i Hunton.
Selve produksjonsanlegget har en kapasitet på opptil 40 000 tonn kortreist trefiberisolasjon i året, både i form av isolasjonsmatter og blåseisolasjon. Det langsiktige målet er å nå en omsetning på 250-300 millioner kroner per år ved full kapasitet.
Kortreist og naturlig isolasjon
Nå som all produksjon av Natvio Trefiberisolasjon er flyttet over til Skjerven på Gjøvik, kan produktet også smykke seg med selskapets eget kvalitetsmerke «Norwegian made». Dette er en bekreftelse på at isolasjonen er fremstilt av en kortreist råvare, nemlig treflis fra norske skoger.
– Med investeringen i det nye produksjonsanlegget på Gjøvik ønsker vi å tilby et fornybart alternativ til tradisjonelle isolasjonsprodukter. Med kortreist treflis fra norsk granskog, blir vi nå produsent av en isolasjon som lagrer karbon gjennom hele livsløpet og som bidrar til å redusere CO2-utslippene, avslutter Arne Jebsen.