Stormforelsket i trefiberisolasjon

Byggmester Kristher Kopperud har i flere år anbefalt kundene sine å isolere med trefiber. Da han skulle renovere slektsgården i Halden var han ikke i tvil om å velge Nativo Trefiberisolasjon Innblåst.

Kristher Kopperud er daglig leder i Kopperud Bygg i Halden. Selskapet ble opprettet som et enkeltmannsforetak i 1996, og har i dag 15 ansatte og en omsetning på 30 millioner i året. Kopperud Bygg tar på seg både rehabilitering og nybygg-oppdrag av boliger og hytter, men også næringsbygg innenfor landbruk og industri. De siste årene har imidlertid byggefirmaet hatt mest nybygg-prosjekter der de primært isolerer med Nativo Trefiberisolasjon Innblåst.

Stormforelsket med en gang

Første gang Kristher hørte om trefiberisolasjon var i 2016 i et samarbeid med trelastprodusenten Stangeskovene. Rett etter ble han også invitert til Hunton Akademiet på Gjøvik, hvor han blant annet fikk god innføring i egenskapene til trefiberisolasjon.

– Jeg ble stormforelsket i trefiberisolasjon med en gang, og blitt mer bevisst på produktvalgene vi tar. I ettertid har vi hatt mange totalprosjekter der vi har brukt flere av Huntons produkter, forteller Kristher.

Kundene deres er også storfornøyde. De forteller at selv over 100 år gamle hus ikke er til å kjenne igjen etter at de er isolert med Nativo Trefiberisolasjon. Husene er blitt betraktelig varmere om vinteren og svalere om sommeren. De skryter også av upåklagelig lydisolasjon og at strømregningen er blitt rekordlav.

– Det er gøy når vi får sånne tilbakemeldinger, og får høre at kunden ønsker å bruke trefiberisolasjon igjen i nye prosjekter. Det setter jo et visst kvalitetsstempel, smiler Kristher fornøyd.

Isolerer slektsgården med trefiber

Byggmesteren bor selv på en gård som har vært i familien i flere hundre år. Han overtok gården i 1997 og flyttet sammen med familien inn i våningshuset fra 1870. Etter 20 år bestemte Kristher seg for å rive den gamle tømmerbygningen og bygge et nytt våningshus som kan brukes i mange generasjoner fremover. I tillegg ville han bygge opp igjen det gamle bryggerhuset og benytte det som garasje.

– De nye byggene skal ha god varmelagringsevne og lydisolasjon mot den trafikkerte veien og jernbanen vi bor ved siden av, men også ha med de gode egenskapene og kvalitetene fra det gamle huset. For til tross for at det var trekkfullt og kaldt om vinteren med tømmervegger og leiregulv, så hadde vi et hus som pustet godt og var svalt om sommeren, forteller Kristher.

Kristher var ikke i tvil om produkt og materialvalg til sitt eget prosjekt. Norsk Trefiberisolasjon blåste derfor inn 3000 mm trefiberisolasjon i tak og vegger for å få en tett og jevn isolering. I tillegg valgte Kristher Hunton Undertak, vindsperren Hunton Vindtett, og Hunton Intello, en diffusjonsåpen duk som fungerer som dampbrems og bidrar til et mer pustende hus.

Ønsker bedre kjennskap til trefiber

Kristher mener det er for lett å velge gamle og vante isolasjonsmaterialer. Dersom flere forbrukere og profesjonelle i byggebransjen hadde hatt bedre kjennskap til trefiberisolasjon og alle fordelene og egenskapene, tror han langt flere hadde blitt nysgjerrige og tatt i bruk produktet.

– Jeg er opptatt av at kundene tar bevisste valg på hvilke produkter de vil bruke og kjenner til de ulike egenskapene de har. I tillegg er det viktig at arbeidet utføres på riktig måte for å få mest mulig igjen for investeringen, avslutter Kristher Kopperud.

Få gratis rådgivning og uforpliktende pristilbud

Ønsker du å finne ut av om trefiberisolasjon innblåst er en god løsning for ditt prosjekt, fyll ut skjemaet under.

Våre sertifiserte partnere kommer dessuten gjerne på en befaring for å vurdere ditt prosjekt og gi deg et komplett og uforpliktende tilbud på hva som passer best for deg og ditt behov.