Ligger foran tidsskjema med Hunton Komplett™ på Granmolunden

På Granmolunden i Klæbu tar et stort byggeprosjekt form med trebaserte byggematerialer. Her skal rekkehus, eneboliger i kjede og leiligheter bygges med nærhet til alt det en familie trenger for å bo godt.

Publisert: 5. september 2023    

 

Granmolunden ligger landlig til i Klæbu, bare en kort kjøretur utenfor Trondheim sentrum, Byggmesterfirmaet Norgeshus Fredheim & Paulsby Bygg er entreprenør for prosjektet.

–  Her skal vi bygge 51 boliger, og nå har vi ferdigstilt sju og er godt i gang med ni til, sier daglig leder Jørgen Paulsby i Fredheim & Paulsby Bygg.

Hunton ble valgt som hovedleverandør til eneboligene. Med Hunton Komplett™ fikk  entreprenøren et raskt pris- og mengdeestimat på råbygget – med vindsperre, undertak, trinnlydplater, isolasjon og konstruksjon basert på hustegningene. I tillegg ble løsningens klimafotavtrykk, brannverdier og U-verdi beregnet. Monteringstegninger for konstruksjonsdelene i vannfast papir følger med leveransen til byggeplass.


–  Dette er det første prosjektet der vi bruker Hunton Komplett, som gjør at vi kutter ned byggetiden, sier Paulsby.

I tillegg til at Hunton Komplett effektiviserer tilbudsfasen, sparte entreprenøren både verdifull tid så vel som avkapp og svinn ved å velge konstruksjon som er ferdig kappet på mål og blåseisolering.

–  Vi har ligget foran tidsskjema i hele prosessen. Et hus blåses på en dag, og det er like ryddig når du starter som når du avslutter. Og vi får godt isolerte, og komplette tette bygg, forteller Paulsby.

Blåseisoleringen utføres av Huntons sertifiserte partner Midt-Norge Blåseisolering. Innblåst isolasjon har flere fordeler, blant annet gir det en sømløs isolering uten skjøter og omlegg, og man oppnår mindre konveksjon i konstruksjonen. Isolasjonen fyller ekstremt godt rundt gjennomføringer i konstruksjonen, og er raskere enn håndisolering.

–  Snekkerne er veldig fornøyd. De sparer en operasjon ved at de slipper å ha en femmer på innsiden. Man sparer mye tid og det er mye enklere å holde på med, sier Paulsby.

–  Dette er vår standard ytterveggsløsning med Hunton Nativo Innblåst hvor både bærekonstruksjon og påforing blåseisoleres i èn operasjon, uten behov for håndisolering, sier salgssjef i Hunton Odd-Vidar Andresen.

Materialene fra Hunton er produsert av tre og trefiber. Materialene lagrer karbon gjennom hele levetiden, og har et dokumentert lavt klimafotavtrykk.

–  Noe av det beste er at det er tre. Om vi ser rundt oss, så er det skog på alle kanter. Det er jo gjenbruk av det vi finner rundt oss, hele tiden, sier Paulsby.