Stormforelsket i trefiberisolasjon

Byggmester Kristher Kopperud har i flere år anbefalt kundene sine å isolere med trefiber. Nå tar han også selv i bruk isolasjonsmaterialet på slektsgården i Halden.

Kristher Kopperud er daglig leder i Kopperud Bygg i HaldenSelskapet ble opprettet som et enkeltmannsforetak i 1996, og har i dag 15 ansatte og en omsetning på 30 millioner i året. Kopperud Bygg tar på seg både rehabilitering og nybygg-oppdrag av boliger og hytter, men også næringsbygg innenfor landbruk og industri. De siste årene har imidlertid byggefirmaet hatt mest nybygg-prosjekter der de primært isolerer med Nativo Trefiberisolasjon Innblåst. 

 

Stormforelsket med en gang

Første gangKristher hørte om trefiberisolasjon var for fem-seks års siden i et samarbeid med trelastprodusentenStangeskoveneRett etter ble han også invitert tilHunton Akademiet på Gjøvik, hvor han blant annet fikkgod innføring iegenskapene til trefiberisolasjon

Jeg ble stormforelsket i trefiberisolasjon med en gang, og blitt mer bevisst på produktvalgene vi tarI ettertid har vi hatt mange totalprosjekter der vi har brukt flere av Huntons produkterforteller Kristher.

Kundene deres er også storfornøyde. De forteller at selv over 100 år gamle hus ikke er til å kjenne igjen etter at de er isolert med Nativo TrefiberisolasjonHuseneer blitt betraktelig varmere om vinteren og svalere om sommeren.De skryter også av lydisolasjon og at strømregningen eblitt rekordlav.

Det egøy når vi får sånne tilbakemeldinger, og får høre at kunden ønsker å bruke trefiberisolasjon igjen i nye prosjekterDet setter jo et visst kvalitetsstempel, smiler Kristher fornøyd.

Bygger Hunton-hytter på TV 

I tillegg til den gamle slektsgården, eier Kristher også et tomtefelt rett i nærheten som nå er lokasjon for det populære TV2programmet «Sommerhytta». Her konkurrerer fire deltakerpar om å vinne hytta de bygger. Hyttene bygges med Hunton-materialer og isoleres med trefiberisolasjon. Kopperud Bygg vil stå for utbyggingen og Hunton bidrar med produkter.

Jeg er spent på hvordan deltakerne synes det er å isolere med trefiber, og om de har kjent noe til de gode egenskapene. Vi håper snart de oppdager hvor flotte hytter de egentlig jobber i, forteller byggmesteren.

Kristher mener det er for lett å velge vante isolasjonsmaterialer. Dersom flere forbrukere og profesjonelle i byggebransjen hadde hatt bedre kjennskap til trefiberisolasjon og alle fordelene og egenskapene, tror han langt flere hadde blitt nysgjerrige og tatt i bruk produktet.

Jeg er opptatt av at kundene tar bevisste valg på hvilke produkter de vil bruke og kjenner til de ulike egenskapene dhar. I tillegg er det viktig at arbeidet utføres på riktig måte for å få mest mulig igjen for investeringen, avslutter Kristher Kopperud

.

 

Isolerer slektsgården med trefiber

Byggmesteren bor selv på en gård som har vært i familien i flere hundre årHan overtok gården i 1997 og flyttet sammen med familien inn i våningshuset fra 1870Etter 20 år bestemte Kristher seg for å rive den gamle tømmerbygningen og bygge et nytt våningshus som kan brukes i mange generasjoner fremover. I tillegg ville han bygge opp igjen det gamle bryggerhuset og benytte det som garasje. 

De nye byggene skal være lune og komfortable og ikke minst lydisolerende mot den trafikkerte veien og jernbanen vi bor ved siden av. Men, de skal også ha med seg de gode egenskapene og kvalitetenfra det gamle tømmerhuset. For til tross for at det var trekkfullt og kaldt om vinteren med tømmervegger og leiregulv, så hadde vi et hus som pustet godt og var svalt om sommeren, forteller Kristher.

Kristher var ikke i tvil om produkt og materialvalg til sitt eget prosjekt. Det ble derfor blåst inn 300 mm trefiberisolasjon i tak og vegger for å få en tett og jevn isolering. I tillegg brukte Kristher Hunton Undertak, vindsperren Hunton Vindtettog Hunton Intello, en diffusjonsåpen duk som fungerer som dampbrems og bidrar til et mer pustende hus.