Naturlig trefiber fra Hunton isolerer funkishuset mot kulde og vind

Publisert: 23. juni 2022    

Høsten 2020 kunne tre fornøyde familier flytte inn i hvert sitt nye hjem i Apalveien utenfor Hønefoss. Huntons trefiberbaserte vindsperre og isolasjon ble valgt i veggene i de flotte funkishusene.

I Haugsbygd, en idyllisk plass som ligger ti minutters kjøring fra Hønefoss, har Ringerikshus bygget tre nye funkishus hvor fokus har vært å ta gode valg når det kommer til materialer. Ønsket var å bygge mest mulig vedlikeholdsfritt samtidig som de tar hensyn til miljøet. Solide, trebaserte byggematerialer ble valgt fra innerst til ytterst.

Trefiberisolasjon fra Hunton

Ringerikshus valgte å benytte trefibermaterialer fra Hunton i husveggene, både vindtetting, isolasjon og innvendig gipsvegger. Hunton Vindtett Plus er en diffusjonsåpen vindsperre som er ekstra tykk og robust og har tilleggsisolerende egenskaper. Veggene ble blåseisolert med Hunton Nativo® som har svært gode lyddempende egenskaper. Som innervegg ble Fermacell Fibergips montert. Platen har ekstrem styrke og robusthet og gir full fleksibilitet til å montere tung vekt på veggen uten ekstra spikerslag. I tillegg ble Hunton Intello Dampbrems med høyeffektiv variabel diffusjonsmotstand benyttet.

Haakon Lien og Gro Kristiansen bor i det ene huset i Apalveien sammen med de to døtrene sine.

– Vi liker veldig godt at det er benyttet en isolasjon laget av en fornybar og kortreist råvare, forteller samboerne.

Haakon Lien og Gro Kristiansen bor i det ene huset i Apalveien sammen med de to døtrene sine.

– Vi har en peis, men vi har aldri brukt den. Med det varmesystemet og den isolasjonen vi har, så virker det som om det fungerer veldig fint, sier beboerne i Apalveien.

Disse produktene inngår i dette prosjektet: 

– Hunton Vindtett Plus
– Hunton Nativo Trefiberisolasjon Innblåst
– Hunton Intello Dampbrems
– Fermacell Fibergips